Polícia obvinila 30-ročného Popradčana z lúpeže v pobočke banky vo Svite

28.09.2009 Prešov

Prešov 28. septembra (TASR) – Z lúpežného prepadnutia pobočky Slovenskej sporiteľne vo Svite, ku ktorému došlo 22. septembra, obvinila polícia 30-ročného Popradčana.
Informoval o tom dnes prešovský krajský policajný riaditeľ František Leško na mimoriadnej tlačovej besede.
Policajti zadržali muža ako podozrivého už na druhý deň po lúpeži, na základe výpovedí svedkov a preskúmania záberov z bezpečnostných kamier. Pri následnej domovej prehliadke objavili v dome zaisteného muža v komíne ukrytý ruksak a našla sa aj časť ukradnutých peňazí. To, ako obvinený naložil s ostatnými peniazmi, je zatiaľ predmetom vyšetrovania.
Podľa Leška doterajšie vyšetrovanie preukázalo, že obvinený bol zamestnaný v inej bankovej inštitúcii, ktorá sa zaoberá stavebným sporením. \"Na základe doterajšieho priebehu vyšetrovania sa dá predpokladať, že motívom na vykonanie tohto skutku boli pravdepodobne dlžoby obvineného, \" dodal policajný riaditeľ.
K prepadu pobočky došlo 22. septembra popoludní, kedy zamaskovaný páchateľ vošiel do priestoru pobočky so zbraňou v ruke. Zakričal, že ide o prepad a potom dvakrát vystrelil do vzduchu. Následne vošiel do jednej z pokladní a prinútil pracovníčku banky, aby mu do ruksaku uložila peniaze, s ktorým z miesta činu odišiel. Podľa vyjadrenia polície počas lúpeže nedošlo k zraneniam žiadnych osôb a páchateľ si odniesol hotovosť 4030 eur (121.408 Sk).
Obvinený je momentálne vo väzbe a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody v trvaní 7 – 12 rokov.
 

Vyberte región